设为首页收藏本站

宫崎骏映画馆::论坛::

加入画馆
搜索
为防止广告注册机泛滥,新注册会员需回复本帖才能在其他版发帖回帖!

【对话宫崎骏活动】火热进行中--让宫老看到来自于你的故事和画作!!

[动漫音乐]片尾曲

煤炭精

财产
2439 个栗子果
人气
0 ℃
楼主

<佛兰德斯的狗>```好感人的一部电影```

今天学会怎么发歌``就把片尾曲弄上来给大家欣赏一下``

呵呵```好听啊`!!```

总是看着天空…因为往下看的景象太过刺激…所以都往上看…滴在废墟上的眼泪…注定悲伤的童话……

煤炭精

财产
1348 个栗子果
人气
0 ℃
沙发

刚刚也看了这部老片,和歌曲一样,很平和地讲述着一个故事……也正是这样的平和,更让人静静地回忆起那些画面,让眼前涌起柔和的雾水……

查了一下,这首歌的名字叫《When I Cry》
从歌词的大意看,应该是“阿莲”的心声

后面来贴贴歌词吧~
http://www.livejournal.com/users/rydiakumori/

"When I cry (I call out your name)" Sung by Dianne Reeves.

I'm awakened without reason
it's that restless kind of season
I hear the thunder, I hear the raindrops
then I see rainbows, a rainbow of you
I can remember, just like that summer
the summer when I found a friend in you

When I cry, I call out your name
I can recall all of our childhood
Like a dream that will never die, love
I've taken my sorrow, and you bring me to the light
When I cry, I call out your name
Just touch me with heaven, at my doorstep
to remind me that I won't be alone
Forever is kinder if its you who will remind me
That our love, no it will not die
Show your face to me my love
you are this darkness, let me know you're home

You're my prayer when its night time
you give strength to my life line
are you an angel, with all of your wonders?
**a star that is shining** within the sky?
Can you still see me, becoming a woman?
Can you believe its been such a long time?

when I cry, I call out your name
the echoes of strangers sound familiar
as if it were you I keep hearing
I don't want to follow, if its here I belong
but its true, that I miss your smile
I'll carry your memory throughout my lifetime
though the winters and through the summertime
I wipe away tear drops, cause I'm stronger then I know
when I cry, no, it wont be the same

The laughter of friends, my palm in your hand
this what life seems to be telling me, I need to see

When I cry, I can be set free
like journeys of rivers to the ocean
its like were together for always
there is no denying,
I found courage in knowing your love
And I see, you will always be
the sweetest love I have known.

The sweetest friendship
You've made me strong.

煤炭精

财产
1348 个栗子果
人气
0 ℃
地板

还有这个是我又从影片后面照着字幕搬下来的中文译配,呵呵:

《当我哭泣》

我一觉醒来
已是花开时节
雷声阵阵,听得见雨点
之后,我看见了彩虹,那道似你的彩虹
让我回忆起当年的夏天
那个和你相识的夏天

当我哭泣,我喊着你的名字
儿时的回忆全都回到眼前
好像一场不曾觉醒的梦
将悲伤的我
带往温柔的光中

你悄悄地站在我的窗前
告诉我,你从不曾离开我
如果我俩的爱永不止息
那便是份永远的温柔
请让我再看你的脸
照亮我看清黑暗
然后告诉我,你永远与我同在

当黑夜造访时,我为你祈祷
你给予我生存的意志
难道你是拥有异能的天使
在夜空中闪烁的星辰们
是不是你的朋友
长大成人的我,是否看得见你呢?
你能相信时光流逝的无情吗?

陌生人的声音
被我当成是你在呼唤自己
如果这里属于我,我不会追逐你
但是我想念你的笑容
我要同你的记忆一起活下去
就算冬夏已过
擦干我的泪
因为我自己比想象中还要坚强
就算我哭泣,那也与以往不同

我听得见朋友的笑声,我一直与你携手
这是神告诉我的,我想要证实

当我哭泣,我得到::自::由::
就像时间的河流,航向大海
就好像你一直在我身旁,无可否认的
你的爱给我生存的勇气
我看见你始终在那里
你永远是我最爱的人
最真挚的朋友
是你让我坚强~

小树精

财产
1074 个栗子果
人气
0 ℃

这首歌不错哦!挺好听的!是<义犬报恩>的片尾曲

现在再听还是很有感觉

无面人

财产
951 个栗子果
人气
0 ℃

好!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

小树精

财产
1017 个栗子果
人气
0 ℃

搞死了```唱得那么有感情``````投入````看过没看过动画的人类都应该很喜欢的````